6 Şubat 2017 Pazartesi

Vişneli brownie



Malzemeler:

2 adet yumurta;
3/ 4 su bardağı şeker;
3/ 4 su bardağı tereyağı;
1 su bardağı un;
2 tatlı kaşığı kakao;
1 tatlı kaşığı konyak;
1 adet kabartma tozu;
1 adet vanilya;
1 tutam tuz;
1 kase vişne.

Hazırlanışı:
     
*Tereyağı ve şekeri güzelce çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin.

*2 tatlı kaşığı kakao, 1 tatlı kaşığı konyak, kabartma tozu, tuzu ve vanilyayı katın.

*En sonunda eleyerek unu ekleyin.

*Hamuru kek kabına boşaltın ve 180 C fırında pişirmeye başlayın.

*Brownie tam pişmeden önce üzerine vişneleri dizin ve fırını yalnız altından çalıştırarak  pişirmeyi tamamlayın 25-30 dakika.

Afiyet olsun.