11 Ocak 2015 Pazar

Yoğurtlu çörek


Malzemeler:

1 adet yumurta;
1 su bardağı yoğurt;
Yarım kilo un;
1 adet kabartma tozu;
Tuz;
Arzu ederseniz 1 su bardağı lor peyniri;
Takriben 1 bardak su.

Hazırlanışı:

*Unun ortasına açtığınız  hafif çukura yumurtayı kırın ve diğer malzemeleri ekleyin.


*Çok yumuşak hamur hazırlayın.

*Avucunuza bir miktar sıvı yağ döküp yapışmış hamurdan kurtulursunuz.

*Hamuru tepsiye aktarın, üzerine yoğurt sürün ve çatal ile delin.

*Önceden ısıtılmış fırında pişirin.



*Çöreği fırından çıkarınca üzerine çok az su serpiştirin ve ters çevirerek beze sarın, böylece çöreğin sert kabuğu yumuşayacak, altını ise terleyip nemlenmesini önleyeceksiniz.



Afiyet olsun.