Malzemeler:
1 adet yumurta;
1 su bardağı yoğurt;
Yarım kilo un;
1 adet kabartma tozu;
Tuz;
Arzu ederseniz 1 su bardağı lor peyniri;
Takriben 1 bardak su.
Hazırlanışı:
*Unun ortasına açtığınız hafif çukura yumurtayı kırın ve diğer
malzemeleri ekleyin.
*Çok yumuşak hamur hazırlayın.
*Avucunuza bir miktar sıvı yağ döküp yapışmış hamurdan kurtulursunuz.
*Hamuru tepsiye aktarın, üzerine yoğurt sürün ve çatal ile
delin.
*Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
*Çöreği fırından çıkarınca üzerine çok az su serpiştirin ve ters çevirerek beze sarın, böylece çöreğin sert kabuğu yumuşayacak, altını ise
terleyip nemlenmesini önleyeceksiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder