Malzemeler:
1 demet kara lahana;
1,5 su bardağı mısır unu;
1 adet büyük boy soğan;
1 adet büyük boy soğan;
1 çorba kaşığı kuru nane;
Tuz;
Zeytinyağı.
Hazırlanışı:
*Lahana
yapraklarını biraz haşlayın.
*İnce doğranmış soğanı yumuşayana kadar zeytinyağında sote
edin.
*Mısır ununu soğuk su ile boza kıvamına getirin ve sote edilmiş soğana ekleyin.
*Tuz ve nane ile lezzetlendirin.
*Sürekli karıştırarak pişirin, gerekirse soğuk su ekleyin.
*Yaprakların ortasında kalın damar kısmını kesin, ılımış
harçtan bir miktar koyun ve muska şeklinde sarın.
*Sarmaların seviyesine kadar sıcak su ekleyin, dağılmamaları
için tabak yerleştirin ve pişirin.
*Yoğurt ve pul biberli tereyağı ile servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder