16 Şubat 2016 Salı

Mısır unlu kara lahana sarması


Malzemeler:
1 demet kara lahana;
1,5 su bardağı mısır unu;
1 adet büyük boy soğan;
1 çorba kaşığı kuru nane;
Tuz;
Zeytinyağı.

Hazırlanışı:
*Lahana yapraklarını biraz haşlayın.



*İnce doğranmış soğanı yumuşayana kadar zeytinyağında sote edin.

*Mısır ununu soğuk su ile boza kıvamına getirin ve  sote edilmiş soğana ekleyin.

*Tuz ve nane ile lezzetlendirin.

*Sürekli karıştırarak pişirin, gerekirse soğuk su ekleyin.

*Yaprakların ortasında kalın damar kısmını kesin, ılımış harçtan bir miktar koyun ve muska şeklinde sarın.



*Sarmaların seviyesine kadar sıcak su ekleyin, dağılmamaları için tabak yerleştirin  ve pişirin.

*Yoğurt ve pul biberli tereyağı ile servis edin.


Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder