Malzemeler:
3 adet yumurta;
Yarım su bardağı şeker;
2/ 3 su bardağı tereyağı;
1,5 su bardağı un;
1 su bardağı süt;
1 adet kabarma tozu;
1 adet vanilya;
Limon ve ya portakal kabuğu rendesi;
2 çorba kaşığı haşhaş;
Krema için:
200 gr. beyaz çikolata;
1 kutu krema.
Süslemek için yaban mersini.
Hazırlanışı:
*Tereyağı
ve şekeri güzelce çırpın .
*Sonra teker teker yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam
edin.
*Un hariç kalan tüm malzemeleri katın ve bir miktar daha
çırpın.
*En sonunda elenmiş unu ekleyin kaşık ile karıştırarak
yedirin.
*Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve kek hamurunu güzelce
yayın.
*Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin.
*Glazürü hazırlamak için kremayı ısıtıp ocaktan alın ve
parçalamış beyaz çikolatayı ekleyin. Çikolata eriyince hafifçe karıştırıp
birbirine yedirin. Biraz katılaşması için buzdolabında bekletin.
*Soğumuş keki şeritlere, sonra da dörtgenlere kesin.
*Keklerin arasına krema sürüp, ikişer olacak şeklinde
hazırlayın.
*Üzerlerine glazür
dökün ve yaban mersin ile süsleyin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder