18 Şubat 2016 Perşembe

Glazürlü kekler



Malzemeler:
3 adet yumurta;
Yarım su bardağı şeker;
2/ 3 su bardağı tereyağı;
1,5 su bardağı un;
1 su bardağı süt;
1 adet kabarma tozu;
1 adet vanilya;
Limon ve ya portakal kabuğu rendesi;
2 çorba kaşığı haşhaş;
Krema için:
200 gr. beyaz çikolata;
1 kutu krema.
Süslemek için yaban mersini.



Hazırlanışı:
*Tereyağı ve şekeri güzelce çırpın .

*Sonra teker teker yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edin.

*Un hariç kalan tüm malzemeleri katın ve bir miktar daha çırpın.

*En sonunda elenmiş unu ekleyin kaşık ile karıştırarak yedirin.

*Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve kek hamurunu güzelce yayın.

*Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin.

*Glazürü hazırlamak için kremayı ısıtıp ocaktan alın ve parçalamış beyaz çikolatayı ekleyin. Çikolata eriyince hafifçe karıştırıp birbirine yedirin. Biraz katılaşması için buzdolabında bekletin.

*Soğumuş keki şeritlere, sonra da dörtgenlere kesin.

*Keklerin arasına krema sürüp, ikişer olacak şeklinde hazırlayın.

*Üzerlerine glazür  dökün ve yaban mersin ile süsleyin.

Afiyet olsun.