25 Haziran 2015 Perşembe

Erikli tart


 
 Malzemeler:
1 su bardağı tereyağı;
2 çorba kaşığı şeker;
2+ yarım su bardağı un;
Yarım su bardağı soğuk su;
Yarım çay kaşığı deniz tuzu.
1 çorba kaşığı limon suyu.

Dolgu için.
5-6 adet kırmızı erik;
5-6 çorba kaşığı şeker.

Hazırlanışı:


*Soğuk tereyağını küp şeklinde kesin, 2 çorba kaşığı şeker ve unun yarısını ekleyip yoğurun.

*Tereyağını una yedirdikten sonra kalan unu ve diğer malzemeleri ekleyin (suyu azar azar katın)

*Hazırladığınız hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirin.

*Tartın üzerine sürmek üzere bir miktar reçel pişirin.  Bunun için 3-4 adet eriği doğrayın üzerine  3-4 çorba kaşığı şeker serpiştirip  pişirin. Hazırladığınız reçeli
soğumaya bırakın.

*Hamuru iki fırın kağıdı arasına koyup açın.




*Üste kalan kağıdı alın ve  hamurun kenarında 2 cm boşluk bırakarak  2 çorba kaşığı şeker serpiştirin ve  dilimlenmiş erikleri dizin.

*Sonra tartın kenarlarını içe doğru kıvırın, eriklerin üzerine 3-4 çorba kaşığı şeker serpiştirin ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.

*Tartı fırından çıkardıktan sonra eriklerin üzerine fırça ile reçel sürün.

*Ilık servis edin.

Afiyet olsun.