23 Haziran 2015 Salı

Peynirli kabak sandal


Malzemeler:

3-4 adet küçük boy kızartmalık kabak;
1 adet yumurta;
Yarım su bardağı lor peyniri;
Yarım su bardağı beyaz peynir;
1 adet küçük boy soğan;
2 diş sarımsak;
Kara biber;
Pul biberi;
Bir tutam dere otu;
Bir tutam maydanoz;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar (ben eski kaşar kulandım)
Zeytin yağı.

Hazırlanışı:


*Kabakları boydan ikiye kesip içini oyun.

*Kabakların içinı çok az tuz ve kara biber ile ovup, çok az yağıda hafifçe kızartın.



*Zeytinyağında  ince kıyılmış soğanı karamelize edin, sarımsağı ekleyip bir iki kere çevirin ve sonra küçük doğranmış kabakların iç kısımlarını katın, bir miktar daha çevirin.

*Hazırladığınız harç biraz soğuyunca yumurta ile karıştırdığınız peynirleri,  ince kıyılmış yeşillikleri,  kara biber ve pul biberi ekleyip  hafifçe karıştırın.

*Kabakları harç ile doldurun, üzerlerine kaşar rendesi serpiştirin.


*Fırın kabına biraz zeytin yağı gezdirin,  kabak  sandallarını dizin ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder