20 Haziran 2015 Cumartesi

Süzme yoğurtlu meyveli pasta



Malzemeler:

1 paket Petibör bisküvi;
1 su bardağı kıyılmış ceviz;
1-2 çorba kaşığı tereyağı;
1 adet portakalın suyu;
1 kutu krema;
1 su bardağı süzme yoğurt;
1-2 çorba kaşığı pudra şekeri;
Çilek, kiraz, kayısı, şeftali v.s.

Hazırlanışı:



*Kremayı  1-2 çorba kaşığı pudra şekeri ile çırpın, sonra süzme yoğurdu ekleyip kıvam alıncaya kadar çırpın. Hazırladığınız kremayı buzdolabında bekletin.

*Bisküvileri ufalayın, cevizi portakal suyu ve tereyağını ekleyip yoğurun.

*Uzun dörtgen şekilde yapmak isterseniz,  kabın büyüklüne göre fırın kağıdını katlayıp , ölçülerini belirleyin. Sonra bu kağıdın üzerine bisküvi hamurunu dökün, kağıdı katlayıp, merdane ile düzleştirin.






*Bisküvi tabanın sertleşmesi için buzdolabında bekletin.




*Sonra dikkatlice pasta tabağına  alın ve üzerine sıkma torbası yardımı ile krema sıkın.

*Üzerine  kup şeklinde doğranmış meyveler serpiştirin .

*Tekrar krema sıkıp meyve serpiştirin.

*Yoğurtlu meyveli pastayı buzdolabında bekletin.

Afiyet olsun.