13 Haziran 2015 Cumartesi

Çiçek poğaça


Malzemeler:

Hamur için:
2 adet yumurta;
1 su bardağı tereyağı;
3 su bardağı un;
2 çorba kaşığı yoğurt;
1 çorba kaşığı limon suyu;
1 adet kabartma tozu;
Tuz.

Harç için:
1 adet yumurta;
1 su bardağı beyaz peynir;
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri;
Birer  tutam maydanoz, dere otu, arap saçı ve 1-2 sap fesleğen;
Üzerine serpmek için çörek otu, pul biberi, kekik.

Hazırlanışı:

*2 adet yumurta ve 1 su bardağı tereyağını güzelce karıştırın.
*Kalan malzemeleri ekleyip yumuşak hamur yoğurun.
*Hamuru buzdolabında dinlendirirken iç malzemesini hazırlayın, yeşillikleri ince doğrayın.
*Yumurtayı çırpın, yarısını sürmek için ayırın, kalanını peynir ile karıştırın.
*Hamuru ikiye bölün.
*Tezgah çok fazla kirlenmemesi için streç filmi yayın ve üzerinde birinci hamuru yarım santim kalınlığında açın ve yuvarlaklar kesin.
*Her yuvarlağa dört tane karşılıklı kesik yapın ve küçük üçgenleri ortaya doğru yuvarlayın.



*Hazırladığınız poğaçaları fırın tepsisine dizin, ortalarına yumurtalı peynir karışımından koyun, kenarlarına yumurta sürün ve çörek otu, pul biberi serpiştirin.



*Arzu  ederseniz  poğaçaların bir miktarının ortasını boş bırakın.  Pişirdikten sonra  rendelenmiş peynir yerleştirin.
*İkinci bezeyi açın ve dörtgen şekillere kesin, sonra her birini ortadan 1 santim  bırakarak şeritler yapın.



*Yumurtalı peynir karışımına ince kıyılmış yeşillikleri ekleyip harmanlayın.
*Poğaçaların ortasına tepeleme harçtan koyun ve şeritleri karşılıklı kapatın.
*Üzerine yumurta sürün.



*Önceden ısıtılmış  200 C fırında pişirin.
Afiyet olsun.