12 Ağustos 2014 Salı

İslim kebabı (Etli bostan patlıcan)


Malzemeler:
400 gr. Kuş başı dana eti;
5-6 adet orta boy bostan patlıcan;
1 adet büyük boy soğan;
1-2 diş sarımsak;
2-3 adet  sivri biber;
1 adet  orta  boy  domates;

Kara  biber;
Pul biberi;
Yeşil kişniş ve ya kekik;
Maydanoz;
Tuz.
Sos için:
6-7 adet orta boy  domates
2-3 diş  sarımsak;
Maydanoz;
Tuz;
2-3 çorba kaşığı  zeytin  yağı.
Hazırlanışı:
*Patlıcanların  kabuklarını  ince  şerit  şeklinde  soyun,  sap  kısmından  derin  kesin  (daha  sonra kapak  olarak  kullanılacak). Patlıcanları oturta  bilmek için  diplerini de biraz kesin. Sonra  dikkatlice  oyun ve  kararmamaları için  su  dolu  kaba  koyun.
*Daha  sonra  patlıcanların  suyunu  güzelce  kurutup  yağıda  kızartın. 
 *Patlıcanların  dış  kısmı  biraz  kızarması  kafi,  çok  pişirmemeye  özen  gösterin.


*Kuş başı etleri  sote edin,  ince kıyılmış  soğanı ve  sarımsağı  ekleyin.  Daha  sonra   doğranmış biberleri,  patlıcanlardan  artan   malzemeleri  ve domatesi.
*Baharatlarla ve tuz ile yemeyi lezzetlendirin.
*Et pişince ince kıyılmış  maydanoz ve kişniş katıp biraz soğuması için  bırakın.


*Zeytin  yağında  2-3 diş sarımsağı  sote edin, rondo da  kıyılmış  domatesleri, tuzu ,  bir tutam  şekeri  ekleyip  karıştırın.  Ocağı kapatın ve kıyılmış  maydanozu  katın.  Hazırladığınız  sosu ısıya dayanıklı kaba dökün.
*Patlıcanları sote  ettiğiniz  etlerle doldurun ve domatesli sosun içine oturtun ve patlıcan kapaklarını yerleştirin.


*10 - 15 dakika önceden ısıtılmış  fırında  pişirin.


Afiyet olsun.