4 Şubat 2017 Cumartesi

Ayva tatlısı



Malzemeler:

3-4 adet ayva;
2 adet elma;
Yarım su bardağı şeker;
1 tatlı kaşığı karanfil;
Kaymak;
Ceviz.

Hazırlanışı:



*Ayvaları ikiye ve ya üçe meyvelerin büyüklüğüne göre kesin.

*Kabuklarını soyun, çekirdek kısımlarını güzelce oyun, kızarmaları için biraz bekletin.

*Elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin.

*Ayvaları pilav tenceresine dizin,  üzerine  şeker serpiştirin  ve ortalarına tepeleme rendelenmiş elma koyun.

*Küçük bir tülbent bezine biraz ayva kabuğu ve çekirdek kısmından koyun. Bezi bağlayın ve ayvaların arasına yerleştirin.

*Ayvaların üzerine karanfil serpiştirin ve 1 bardak su döktükten sonra çok kısık ateşte pişirin.


*Ayvaları servis etmeden önce kaymak ve ceviz ile süsleyin.

Afiyet olsun.