27 Şubat 2017 Pazartesi

Barbunyalı kara lahana yemeği



Malzemeler:
Yarım demet kara lahana;
1 kase barbunya;
Yarım su bardağı mısır;
1 tatlı kaşığı biber salçası;
1 adet soğan;
Yarım su bardağı iri kırılmış ceviz;
Bir tutam maydanoz;
Zeytinyağı;
Tuz.


Hazırlanışı;
*Zeytinyağında  kıyılmış soğanı sote edin.

*Sonra barbunyayı ve 1-2 bardak ılık su ekleyip yumuşayana kadar pişirin.

*Barbunyalar pişmeye yakın bir zamanda kıyılmış kara lahanayı ve biber salçasını ekleyin.

*1-2 bardak ılık su ekleyin ve kısık ateşte yemeği pişirmeye devam edin.

*Yemeği ocaktan almadan önce mısır ve kıyılmış maydanozu ekleyin.

*Barbunyalı kara lahana yemeğini servis ederken üzerine ceviz serpiştirin.


Afiyet olsun.