16 Aralık 2016 Cuma

Yeşil elmalı pilav garnitürlü ayvalı tavuk


Malzemeler:

2 adet tavuk kalça butları ile;
5-6 diş sarımsak;
1 adet soğan;
1 adet limonun suyu ve rendesi;
1 adet limonun suyu ve şerit şeklinde kesilmiş kabuğu;
Yarım tatlı kaşığı kimyon;
1 adet ayva;
Yarım su bardağı yeşil zeytin;

Pilav için:

1,5 su bardağı pirinç;
1 adet küçük boy soğan;
1 diş sarımsak;
1 adet yeşil elma;
2 diş karanfil;
1 adet defne yaprağı;
Tuz;
Zeytinyağı;
Pilavın üzerine serpiştirmek için çam ve ya Antep fıstığı.




Hazırlanışı:

*1 adet limonun suyunu ve kabuk rendesini 5-6 diş iri doğranmış sarımsağı, piyazlık doğranmış soğanları ve yarım tatlı kaşığı kimyonu karıştırın.



*İri parçalara bölünmüş eti  hazırladığınız marinaya batırın ve  1-2 saat buzdolabında bekletin.

*Sonra etleri ve sebzeleri süzdürüp  hafifçe kızartın.

*1 adet ayvayı küp şeklinde doğrayıp etlere ekleyin.

*Yemeye  yarım su bardağı yeşil zeytin , 1 adet limonun şerit şeklinde kesilmiş kabuğunu  ve suyunu  ve  2-3 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte yemeyi pişirmeye devam edin. (Limonların yalnız sarı kısımlarını kullanın)

*Pilavı hazırlamak için zeytin yağında ince doğranmış soğanı sote edin, sarımsağı da ekleyin, 1-2 kere çevirdikten sonra yıkanmış pirinci, küp şeklinde kesilmiş elmayı, baharatları ve  2.5- 3 bardak su ekleyip  pişirin.

Afiyet olsun.