6 Ekim 2020 Salı

Elmalı pay


Malzemeler:
3 adet yumurta;
Yarım su bardağı şeker;
Yarım su bardağı tere yağ;
1 paket kabartma tozu;
Yarım tatlı kaşığı tarçın;
2-3 çorba kaşığı elma suyu;
1 adet vanilya;
1 su bardağı un;
Bir tutam tuz;
1 adet orta boy havuç;
3-4 adet orta boy elma;
Yarım su bardağı kıyılmış ceviz.

Hazırlanışı:
*Elmaları soyup dörde kesin, her dilim üzerine çizikler yapın. Elma dilimlerin üzerine limon suyu gezdirin.

*Tere yağ ve şekeri çırpın,  teker teker yumurta sarılarını ekleyin.

*Sonra  yumurta akı ve un hariç diğer malzemeleri ekleyin.

*Eleyerek unu katın .

*Yumurta akını bir tutam tuz ile katılaşana kadar çırpın,  yavaş yavaş hamura katıp yedirin.

*Hazırladığınız hamuru 25 cm. çapındaki kelepçeli kalıba düzgünce yayın.

*Elma dilimlerini üzerine dizin.

*Keki 180C ısıtılmış fırında  pişirin.




*Pay pişince kek kısmına pudra şeker serpiştirin elma dilimlerin üzerine reçel sürün.





Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder