31 Ocak 2017 Salı

Avcı böreği


Malzemeler:
2 adet yufka;
1 adet küçük boy tavuk göğsü;
1 adet kırmızı biber;
1 adet küçük boy kabak;
1 adet havuç;
4-5 adet yeşil soğan;
5-6 dal dere otu;
5-6 dal maydanoz;
Kara biber;
Pul biberi;
1-2 çorba kaşığı soya sosu;
1 adet yumurta;
1 su bardağı galeta unu.

Hazırlanışı:



*Tavuk göğsünü çok küçük parçalara, sebzeleri çöp şeklinde kesin.

*Biraz zeytinyağında önce etleri sote edip tabağa alın.

*Aynı tavada sebzeleri sıra ile ekleyerek sote edin, önce havuçları, sonra biberi ve kabağı ekleyin.




*Sebzelerin çok yumuşamamasına dikkat edin, etleri ekleyin.

*Kara biber, pul biber ve soya sosu ile tatlandırın.

*Sebzeli tavuk eti harca ocaktan aldıktan sonra kıyılmış soğanı, maydanozu ve dere otunu ekleyin.

*Her bir yufkayı 8 eşit parçaya kesin.


*Yufkalara ılımış harçtan koyup sıkıca sarın.

*Börekleri önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa batırıp kızgın yağıda kızartın.

Afiyet olsun.