4 Mart 2017 Cumartesi

Badem dolgulu armutlu tart




 Malzemeler:
1 yumurta sarısı;
2 çorba kaşığı şeker;
1 su bardağı tereyağı;
1 + 2/ 3 su bardağı un;
1 tutam tuz;
2-3 çorba kaşığı soğuk su.

Dolgu için:
1 adet yumurta;
1 su bardağı badem;
1 kahve fincanı un;
Yarım su bardağı şeker;
2 çorba kaşığı tereyağı;
2 adet armut;
5-6 adet karanfil;
1 adet tarçın çubuğu.




Hazırlanışı:
*Soğuk küp şeklinde kesilmiş tereyağını 2 çorba kaşığı şeker ve yumurta sarısı ile çırpın.

*Bir tutam tuz ve unun yarısını ekleyip tereyağlı karışıma yedirin.

*Kalan unu ve soğuk su ekleyerek hamuru yoğurun.

*Hamuru açın ve tart kabına yerleştirin. Tartı kolay çıkartmak için kaba folyo döşeyebilirsiniz. Üstünü örtüp yarım saat buzdolabında dinlendirin.

*Armutları soyun ve bütün olarak kaynatın. Suya 5-6 adet karanfil, tarçın çubuğu ve yarım su bardağı şeker koyun.

*Dolguyu hazırlamak için önce 1 adet yumurta ve yarım su bardağı şekeri katılaşıncaya kadar çırpın. Sonra ince çekilmiş bademleri ve tereyağını  ve unu ekleyin.

*Armutlar çok fazla yumuşamadan sudan çıkartın. Biraz soğuduktan sonra armutları dörde kesin, çekirdek kısımlarını temizleyip dilimleyin.

*Dinlenmiş tart hamurun üzerine bademli dolguyu yaydırın. Sonra dilimlenmiş çeyrek armutları dikkatle tartın üzerine yerleştirin.



*Önceden ısıtılmış 200 C fırında pişirin. Üstü kızarınca alttan pişirmeye devam edin.

*Armutların üzerine bal ve ya reçel sürünüz.

Afiyet olsun.