11 Haziran 2015 Perşembe

Baykuş kurabiyesi



Malzemeler:

1 adet yumurta;
1 su bardağı tere yağı;
3/ 4 su bardağı pudra şekeri;
1 su bardağı kıyılmış ceviz;
3 su bardağı  ( gerekirse + 2 çorba kaşığı) un;
1 tutam tuz;
1 adet kabartma tozu;
1 adet vanilya;
1 çorba kaşığı tarçın.
Yarım su bardağı badem.

Hazırlanışı:



*Tere yağı, pudra şekeri ve yumurtayı pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.
Ğ
*Tarçın ve bademler hariç kalan tüm malzemeleri ekleyin.

*Yandan vurarak  yoğurun, çok yumuşak hamur elde edin.

*Hazırladığınız hamuru iki bezeye bölün, birisine tarçını ekleyip yedirinceye kadar yoğurun.



*Hamuru iki fırın kağıdı arasına koyup merdane ile açın, üste kalan kağıdı alıp yuvarlaklar kesin. Bardak yardımı ile kestiğiniz  yuvarlaklara baykuş şeklini verin.

*İkiye  kesilmiş bademleri yerleştirin,  gözlerini hamurdan ve ya damla çikolata ile yapın.

*Kurabiyeleri alta kalan kağıt ile birlikte tepsiye yerleştirin ve 180 C fırında  altından hafif kızarıncaya kadar pişirin.


Afiyet olsun.