30 Haziran 2015 Salı

Havuçlu şehriye çorbası



Malzemeler:
2 adet orta boy havuç;
Yarım su bardağı şehriye;
1 adet küçük soğan;
Bir tutam maydanoz;
Zeytinyağı;
Kara biber;
Tuz;
Limon;
2-3 çorba kaşığı krema.

Hazırlanışı:
*Rendelenmiş havucu ve soğanı zeytinyağında bir miktar sote edin.

*Sıcak su ekleyin,  havuçlar pişince erişteyi  katın, tuz ve kara biber ile lezzetlendirin .

*4-5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.

*İnce kıyılmış maydanozu serpiştirin, yavaş yavaş 2-3 çorba kaşığı kremayı yedirin.

*Limon sıkın.


Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder