30 Haziran 2015 Salı

Sebzeli kaseler




Malzemeler:
1 adet yufka;
1 er adet kırmızı, sarı ve turuncu biber;
1 adet kabak;
1 adet küçük boy soğan;
1 tutam maydanoz;
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri;
2-3 yaprak cheddar peyniri;
2-3 kiraz domates;
1 çorba kaşığı susam;
Kara biber;
Pul biberi;
Kekik;
Zeytinyağı.



Hazırlanış:

*Biberleri ve kabağı şerit şeklinde, soğanı piyazlık doğrayın ve az miktarda zeytinyağında sote edin.

*Sebzelerin fazla pişmemesine dikkat edin.

*Ocaktan indirdikten sonra kıyılmış maydanoz, susam ve baharatlar ile lezzetlendirin.



*Yufkadan yuvarlaklar kesip muffin kaplara yerleştirin, diplerine biraz zeytinyağı sürün ve iki kat küçük yufka parçaları yerleştirin. Fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

*Kaseleri fırından çıkarın sote edilmiş sebzeler ile doldurun.



*En üstüne cheddar ve kaşar parçacıkları serpiştirin , domates dilimi koyup tekrar fırınlayın.

*Kaşarlar eriyince fırından çıkartın, sıcak servis edin.

Afiyet olsun.