3 Temmuz 2015 Cuma

Çilek soslu çikolatalı puding



Malzemeler:
1 litre süt;
Yarım su bardağı şeker;
4 çorba kaşığı un;
2 çorba kaşığı tereyağı;
Yarım kutu süt krema;
1 adet vanilya;
1 adet portakallı biter çikolata;
250-300 gr. çilek.




Hazırlanışı:
*Yumurta ve şekeri çırpın, unu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.

*Karışımı biraz süt ile seyreltip kaynayan süte yavaş yavaş yedirin.

*Puding hazır olunca 2 çorba kaşığı tereyağı ekleyip, tamamen soğumasını bekleyin.

*Süt kremayı katılaşana kadar çırpın ve kaşık ile yavaş yavaş pudinge yedirin.

*Benmari usulü eritilmiş çikolatayı pudingin yarısına yedirin.

*Çilekleri blender ile güzelce karıştırıp sos haline getirin.

*Kaselere çikolatalı ve sade pudinginden, üzerlerine de çilekli sostan koyun.

Afiyet olsun.