5 Temmuz 2015 Pazar

Bostan patlıcan oturtması



Malzemeler:
2 adet bostan patlıcan;
250 gr. kıyma;
1 adet küçük boy patates;
Yarım su bardağı bezelye;
1 adet küçük boy havuç;
1 adet büyük boy soğan;
1 adet çok küçük boy soğan;
2 baş sütlü sarımsak (küçük boy);
3 adet domates;
Kara biber, pul biberi, kekik;
Maydanoz;
Tuz;
Zeytinyağı.




Hazırlanışı:

*Patlıcanları alacalı soyup her birini dört kalı dilime kesin ve tuzlu suda bekletin.

*1 adet küçük boy soyanı ince doğrayıp zeytinyağında sote edip kıymayı ekleyin.

*Kıyma rengini değiştirince küp şeklinde kesilmiş patatesi ve havucu ekleyin.

*Kara biber, pul biber ve kekik ile tatlandırın.

*Patatesler biraz pişince ocaktan alın, bezelye ve maydanozu ekleyip hafifçe harmanlayın.





*Patlıcan dilimlerini kurulayın ve çok az zeytinyağında hafifçe kızartın.

*Fırın kabın dibine iri halkalara kesilmiş soğanı ve sarımsakları bütün olarak yerleştirin.

*Sonra patlıcan dilimlerin üstüne yavaşça teperek kıymalı harçtan koyup diğer patlıcan dilimleri ile kapatın.

* Patlıcanların üstüne tuzlanmış domates dilimleri koyun.

*Yemeyin üstüne biraz zeytinyağı gezdirin ve fırında pişirin.

*1 çorba kaşığı zeytinyağında rendelenmiş domatesleri pişirin, tuz kara biber ve 1 diş sarımsak ekleyin.



*Soğanlar yumuşayınca domates sosunu yemeye ekleyin ve bir miktar daha fırınlamaya devam edin.

*Yemek hazır olunca kıyılmış maydanoz serpiştirin.

Afiyet olsun.