25 Ocak 2017 Çarşamba

Haçapuri






Malzemeler:

Hamur için:

2 adet yumurta;
1 su bardağı süt;
3/4 su bardağı tereyağı;
Ceviz büyüklüğünde maya;
1 çay kaşığı şeker;
Un;
Tuz.
İç malzeme:
3 adet yumurta;
1 büyük kase köy peyniri;
1 küçük kase ekşimik;
1 küçük kase kaşar rendesi;

Hazırlanışı:
*Unun ortasına çukur yapıp eritilmiş tereyağı, 2 adet yumurta, şeker ve süt ile eritilmiş maya, tuz ve süt ile yumuşak hamur yoğurun.

*Hamurun kabarması için üzerini örtüp kabarmasını bekleyin.

*1 kase köy peyniri, 1 kase ekşimik ve yarım kase kaşar rendesini (kalanı üzerine serpiştirmek için )  1 adet yumurta ile karıştırın.

*Mayalanmış hamuru dörde bölün. İkisi daha büyük çapta olmak üzere  kalın merdane ile açın.

*Küçük yufkaların ortasına bolca peynirli harçtan koyun ve kenarlarından toplayarak bohça gibi yapıp ters çevirin. Tekrar merdane ile hamuru açın, patlamaması için dikkat edin.




*Daha büyük çapta açtığınız yufkaların iki kenarına kaşar rendesi serpiştirin ve karşılıklı rulo şeklinde sarın, hamura kayık şekli verin.





*Kayıkların içine peynirli harçtan koyun.

*Haçapurilere  yumurta sarısı sürün ve kaşar rendesi serpiştirin.

*Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

*Kayık şeklindekiler tam pişmeden önce fırından çıkartıp üzerine birer yumurta kırın ve tekrar fırında pişirmeye devam edin. Hazır olduklarında üzerine pul biberli tere yağı gezdirin.



Afiyet olsun.