10 Ocak 2017 Salı

Truffle (Desert Prolet)






Malzemeler:

1 1/ 2 paket Petibör bisküvi;
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz;
1 adet portakalın suyu ve kabuk rendesi;
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı;
1 çorba kaşığı kakao;
1-2 çorba kaşığı konyak ve ya rom;
2 adet kare bitter çikolata;
1 adet kare beyaz çikolata.

Hazırlanışı:

*Çikolatalar hariç diğer malzemeleri güzelce karıştırın.



*Benmari usulü erittiğiniz bitter çikolatayı silikon kalıpların iç kısımlarına kaşık ve ya fırça ile boşluk kalmayacak şeklinde sürün. Kalıpları  5-10 dakika buzdolabında bekletin.





*Çikolatalı kaseler donduktan sonra hazırladığınız bisküvili harç ile doldurun.



*Kaselerin üzerini eritilmiş bitter çikolata ile kaplayın.

*Hazırladığınız trufları streç ile sarıp 10 dakika derin dondurucuya koyun.

*Truflar sertleşince  silikon kapları çıkartın ve üzerlerini beyaz çikolata ile süsleyin.






Afiyet olsun.