8 Temmuz 2015 Çarşamba

Kayısılı turta






Malzemeler:
1 su bardağı tereyağı;
2 çorba kaşığı şeker;
2+ yarım su bardağı un;
Yarım çay kaşığı deniz tuzu;
Yarım su bardağı soğuk su;
1 çorba kaşığı limon suyu;
 1 kg. kayısı + yarım su bardağı şeker.
File badem.

Hazırlanışı:
*Turtaları market kayısı reçeli ile yapmanızı tavsiye etmiyorum, çünkü hazır reçeller genelde çok şekerliler dir. Ben reçellerimi kendim yaptığım için, tarifi de öyle vereceğim.

*Kayısıları küp şeklinde doğrayıp, yarım su bardağı şeker ekleyin ve kısık ateşte reçeli pişirin.


*Sert tereyağını küp küp doğrayın, şekeri, tuzu, limon suyunu ve 1 bardak un ekleyip elinizle yoğurun.

*Tereyağını una yedirdikten sonra kalan unu ve yavaş yavaş soğuk suyu ekleyerek turta hamurunu yoğurun.


*Hazırladığınız hamurdan  bir miktar - 4:1 buzdolabın derin dondurucu, kalanını ise soğutucu kısmına  koyun.

*Yarım saat dinlendirdikten sonra hamuru açın, yuvarlaklar kesip turta kaplarına yerleştirin.


*Turtaların içine kayısı reçelini paylaştırın.

*Üzerine ise derin dondurucuda iyice sertleşmiş  hamuru rendeleyin ve file badem serpiştirin.

*Önceden ısıtılmış 200 C fırında pişirin.

Afiyet olsun.