22 Ekim 2015 Perşembe

Zeytin ezmeli çubuklar




Malzemeler:
2 adet yumurta sarısı;
1 su bardağı tereyağı;
3 çorba kaşığı yoğurt;
1 tatlı kaşığı limon suyu;
1 tatlı kaşığı mahlep ( ben annemin yaptığı çeşnisini kullandım öğütülmüş kabak çekirdeği, nohut, biber…)
2,5 su bardağı un;
1-2 çorba kaşığı soğuk su;
Zeytin  ezmesi.
Susam, çörek otu, haşhaş.

Hazırlanışı:



*1 adet yumurta sarısı, tereyağı ve yoğurdu pürüzsüz olana kadar çırpın.

*Baharatı ve unu katarak yumuşak hamur elde edene kadar yoğurun.

*1-2 çorba kaşığı soğuk su ile hamuru toparlayın ve bir miktar buzdolabında bekletin.

*Dinlenmiş hamuru iki fırın kağıt arasına koyup incecik açın.

*1,5 cm genişliğinde şeritler kesin.

*Dilediğiniz uzunlukta şeritlerin üzerine zeytin ezmesi sürün ve spiral şeklinde bürün.

*Çubukların üzerine yumurta sarısı sürün ve susam, çörek otu serpiştirin.

*Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet olsun.

**Zeytin ezmesi tuzlu olduğundan dolayı hamura tuz katmadım!