11 Ekim 2015 Pazar

Badem kremalı bisküvi






Malzemeler:
1 su bardağı tereyağı;
2 çorba kaşığı pudra şekeri;
1 adet yumurta sarısı;
2,5 su bardağı un;
1 tutam tuz;
1/3 bardak soğuk su;
1 adet vanilya;
Yarım çorba kaşığı tarçın;
Muskat rendesi;
Krema için:
1,5 su bardağı badem;
1-2 çorba kaşığı tereyağı.
Süslemek için :
Beyaz ve bitter çikolata.




Hazırlanışı:
*1 su bardağı tereyağı, 2 çorba kaşığı pudra şekeri ve yumurta sarısını güzelce çırpın.

*Kalan malzemeleri ekleyip yoğurun, yumuşacık hamur elde edin.




*Hamuru iki fırın kağıt arasına koyup 3-4 mm kalınlığında açın ve şekillere kesin.

*Fazla hamuru toplayıp bisküvileri fırın kağıdı ile birlikte tepsiye yerleştirin.

*Bütün hamuru şekillere kestikten sonra önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin.

*Bisküviler ince olduklarında dolayı çok çabuk pişecekler, yanmamalarına dikkat edin.

*Bisküviler soğuyuncaya kadar bademli kremayı hazırlayın. Taze kavrulmuş bademleri
rondo ile kıyın. Doğurucuyu dinlendirerek çalıştırmaya devam edin. Badem kırıntıları yavaş yavaş hamurumsu kıvam alacak.

*Badem ezmesinin üzerine 1-2 çorba kaşığı tere yağı ekleyin ve blender ile çırpmaya devam edin krem kıvamı alıncaya kadar.


*İki bisküvi arasına krema koyun.

*Dilerseniz  bisküvileri  benmari usulü eritilmiş çikolata ile kaplayıp süsleyebilirsiniz, ya da hafifçe pudra şekeri serpiştirin.

Afiyet olsun.