1 adet yumurta;
1 su bardağı tereyağı;
2,5 su bardağı un;
1,5 su bardağı rendelenmiş peynir (en az 3-4 çeşit). Ben beyaz
peynir, taze kaşar, eski kaşar, isli kaşar ve çedar kullandım.
1 çorba kaşığı yoğurt,
1 çorba kaşığı limon suyu,
Yarım paket kabartma tozu;
Bir tutam şeker;
Hazırlanışı:
*Yumuşamış
tereyağı ve unu karıştırın.
*Haşhaş hariç kalan malzemeleri ekleyin ve yoğurmaya devam
edin.
*Hazırladığınız yumuşak ve homojen hamuru iki parçaya ayırın.
* 2-3 cm kalınlığında salam şeklinde uzattığınız hamuru haşhaş tohumu ile kaplayıp sıkıca streç ile
sarın.
*Sertleşinceye kadar
buzlukta bekletin.
Ben hamurun yarısını haşhaşlı yaptım. Diğer yarısını
yuvarlaklar kesip, birazına zeytin ezmesi sürdüm, birazına minik salam ruloları kürdan ile tutturdum.
Üzerlerine kimyon tohumları ve kekik serpiştirdim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder