10 Şubat 2017 Cuma

Güveçe


Malzemeler:
1 kişilik
1 adet küçük boy soğan;
1 su bardağı domates konservesi;
Yarım su bardağı beyaz peynir;
1-2  adet yumurta;
Kara biber;
Pul biberi;
Kekik;
Tereyağı ve ya zeytinyağı.

Hazırlanışı:
*Tek kişilik  toprak güveç kabına yağıda piyazlık doğranmış soğanı karamelize edin.


*Sonra domates konservesini katın bir iki defa karıştırıp peyniri ekleyin.


*En üstüne yumurtayı kırın, baharatları serpiştirin.


*Güveçin kapağını kapatıp, yumurta pişinceye kadar kısık ateşte pişirin.



*Bir kaç  kişi  için yapılacaksa  önce soğanı sote edin, sonra tüm malzemeleri kaplara paylaştırın . Kapakları ile kapatıp fırında  pişirin.


Afiyet olsun.