Malzemeler:
1 kişilik
1 adet küçük boy soğan;
1 su bardağı domates konservesi;
Yarım su bardağı beyaz peynir;
1-2 adet yumurta;
Kara biber;
Pul biberi;
Kekik;
Tereyağı ve ya zeytinyağı.
Hazırlanışı:
*Tek
kişilik toprak güveç kabına yağıda
piyazlık doğranmış soğanı karamelize edin.
*Sonra domates konservesini katın bir iki defa karıştırıp
peyniri ekleyin.
*En üstüne yumurtayı kırın, baharatları serpiştirin.
*Güveçin kapağını kapatıp, yumurta pişinceye kadar kısık
ateşte pişirin.
*Bir kaç kişi için yapılacaksa önce soğanı sote edin, sonra tüm malzemeleri
kaplara paylaştırın . Kapakları ile kapatıp fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder