19 Şubat 2017 Pazar

Magnolia tatlısı




Malzemeler:
1 litre süt;
1 adet yumurta;
Yarım su bardağı şeker;
4 çorba kaşığı un;
2 çorba kaşığı tereyağı;
Yarım kutu süt krema;
1 adet vanilya;
Ceviz, çilek ve muz.

Hazırlanışı:

*Yumurta ve şekeri güzelce çırpın, unu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.

*Biraz süt ekleyerek karışımı seyreltin ve yavaş yavaş kaynayan süte yedirin.

*Pudingi güzelce pişirin, gereğinden biraz daha koyu olacak merak etmeyin.



*Pudingi ocaktan aldıktan sonra içine 2 çorba kaşığı tereyağı katın, ve tamamen soğuması işin bekletin.

*Soğumuş pudingi 2-3 dakika mikser ile çırpın.

*Sonra yavaşça kaşık ile, katılaşıncaya kadar çırptığınız süt kremasını ekleyip karıştırın.

*Hemen tüketecekseniz  hazırladığınız pudingi üç kaba paylaştırın.



*Birinci kaba iri dövülmüş ceviz, ikincisine muz, üçüncüsüne de çilek koyun.

*Öğütülmüş bisküvi tabanına üç kaptan birer büyük kaşık koyup, üzerine öğütülmüş ceviz ve meyve ile süsleyiniz.

*Meyvelerin rengi çabuk solduğu için,  hemen servis öncesi pudinge ekleyin.

Afiyet olsun.