Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur;
Yarım su bardağı pirinç;
1,5-2 su bardağı şeker;
5-6 dilim elma kurusu;
3-4 litre su.
Hazırlanışı:
*2 su
bardağı bulgur , yarım su bardağı pirinç ve elma kurusunu pişirin. Gerekirse su ilave edin.
*İyice yumuşamış bulgurlu lapayı blender ile karıştırın ve tel süzgeçten
geçirin.
*Şekeri ekleyip bozayı bir miktar daha kaynatın.
*Çok koyu ise su katabilirsiniz, tadını şeker ilave
ederek dengeleyebilirsiniz.
*Biraz soğuduktan sonra bozayı cam kaba aktarın.
*Boza fermente oluncaya kadar oda sıcaklığında bekletin(1-2 gün) .
Ben tarifimde maya kullanmadım. İlk denememde genel boza
tarifini uyguladım, her şey çok güzel gidiyordu ta ki mayayı ekleyene kadar. Ya
uyguladığım tarifte maya fazlaydı, ya da ben bir şeyleri karışırtırdım ve güzelim
boza heba oldu. Maya, yaptığım bozanın tadını feci şekilde bozmuştu. Tekrar
boza yaptım ve kendiliğinden mayalanması
için beklettim. Mis gibi oldu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder