Malzemeler:
5 adet küçük boy kabak;
250-300 gr. kıyma;
1 su bardağı haşlanmış nohut;
1 adet sivri biber;
Bir tutam taze nane;
Bir tutam maydanoz;
Kara biber;
Pul biber;
Kuru nane;
Tuz.
Hazırlanışı:
*Kabakları
ikiye kesin ve ortasını oyun, içini güzelce tuz ve kara biber ile ovun.
*Sonra kabakları hafifçe kızartın.
*Biraz zeytinyağında kıymayı kavurun, küçük küçük kesilmiş
sivri biberi ekleyin.
*Bir iki kere çevirip ocağı kapatın, baharatlar ve yeşillikler
ile lezzetlendirin.
*Nohutların kabuklarını
soyun, dilerseniz ikiye kesin ve kıymaya ekleyin ve hafifçe karıştırın.
*Kabakları hazırladığınız harç ile tepelemeden doldurun.
*Sonra dolmaları ikişer ağız kısmından birbirine
geçirerek fırın kabına dizin.
*Dolmaların üzerine 1 bardak sıcak su dökün ve fırında
pişirin (20 dakika).
*Kabak dolmalarını sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder