14 Mart 2015 Cumartesi

Nohutlu kıymalı kabak dolması


Malzemeler:

5 adet küçük boy kabak;
250-300 gr. kıyma;
1 su bardağı haşlanmış nohut;
1 adet sivri biber;
Bir tutam taze nane;
Bir tutam maydanoz;
Kara biber;
Pul biber;
Kuru nane;
Tuz.

Hazırlanışı:

*Kabakları ikiye kesin ve ortasını oyun, içini güzelce tuz ve kara biber ile ovun.


*Sonra kabakları hafifçe kızartın.

*Biraz zeytinyağında kıymayı kavurun, küçük küçük kesilmiş sivri biberi ekleyin.

*Bir iki kere çevirip ocağı kapatın, baharatlar ve yeşillikler ile lezzetlendirin.

*Nohutların  kabuklarını soyun, dilerseniz ikiye kesin ve kıymaya  ekleyin ve hafifçe karıştırın.



*Kabakları hazırladığınız harç ile  tepelemeden doldurun.

*Sonra dolmaları ikişer ağız kısmından birbirine geçirerek  fırın kabına dizin.

*Dolmaların üzerine 1 bardak sıcak su dökün ve fırında pişirin  (20 dakika).

*Kabak dolmalarını sarımsaklı yoğurt ile servis edin.

Afiyet olsun.