28 Şubat 2017 Salı

Yer fıstığı kremalı, karamelli tart



Malzemeler:
Hamur için:
2 adet yumurta;
Yarım su bardağı şeker;
Yarım su bardağı tereyağı;
1 fincan süzülmüş Türk kahvesi;
3/ 4 su bardağı un;
Yarım paket kabartma tozu;
1 adet vanilya

Krema için:
2,5 su bardağı yer fıstığı;
Yarım bardak sıcak su.

Karamelli sos için:
1 kutu krema;
3 çorba kaşığı şeker.



Hazırlanışı:
*2 adet yumurta ve yarım su bardağı şekeri ve oda sıcaklığında tereyağını çırpın.

*1 fincan süzülmüş Türk kahvesi ve  3/ 4 su bardağı un katıp çırpmaya devam edin.

*Kabartma  tozu  ve vanilya ekleyip biraz daha karıştırın.

*Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin.



*Fıstıklı kremayı yapmak için önce fıstıkları kavurun.

*Biraz soğuduktan sonra fıstıkları kabuklarından temizleyin.

*Doğrayıcı aletini dinlendirerek fıstıkları iyice çevirin.

*Sonra  sıcak su ekleyerek blender ile karıştırmaya devam edin, krem dilediğiniz kıvama gelinceye kadar.

*Karamelli sosu hazırlamak için  3 çorba kaşığı şekeri kısık ateşte eritin.  Kaşık ile karıştırmadan  hafifçe kabı sallayın. 2 çorba kaşığı krema ekleyip yedirin , sonra  süslemek için  bir miktar sostan ayırın.  Karamele  kalan kremayı ekleyip yedirin.  Koyulaşması için buzdolabında bekletin.

*Soğumuş tartın üzerine fıstıklı kremayı güzelce yaydırın, sonra ikinci kat olarak koyulaşmış karamelli sosu gezdirip düzleştirin.



*Tartın en üstünü ayırdığınız karamel ile süsleyin.

Afiyet olsun.