19 Mart 2017 Pazar

Rokfor peynirli fındıklı tavuk eti


Malzemeler:

Tavuk göğsü;
1/ 3 su bardağu un;
1/ 3 su bardağı beyaz şarap;
1 su bardağı rokfor peyniri;
2-3 adet arpacık soğan;
1 tepeleme kaşığı tere yağı;
2 çorba kaşığı zeytin yağı;
Yarım su bardağı kavrulmuş fındık;
Tuz, kara biber.

Hazırlanışı:

*Tavuk göğüslerinden ince filetolar kesin.

*Tavada tere yağını eritin, 2 çorba kaşığı zeytin yağı ekleyin ve unlanmış etleri kızartın.

*Kızarmış etlerin üzerine rokfor peyniri yerleştirin ve bir tabağa alın.

*Etleri kızartığınız yağıda ince doğranmış soğanları sote edin sonra ve iri kırılmış fındıkların yarısını ekleyin. Bir iki kere çevirdikten sonra 3/ 4 su bardağı beyaz şarap ekleyin.

*Etleri hazırladığınız sosa dikkatlice yerleştirin, üzerlerinde peynir tamamen erimesi için kapak ile örtün, ocağı kapatın.

*Etleri servis etmeden hemen önce pişirin. Kalan fındıkları üzerine serpiştirip sıcak servis edin.

Afiyet olsun.