23 Temmuz 2015 Perşembe

Kabak çiçeği dolması



Malzemeler:
Kabak çiçekleri;
1 su bardağı pirinç;
1 adet soğan;
1 tutam maydanoz;
1 tutam dere otu;
1-2 sap taze kekik;
Yarım tatlı kaşığı yeni bahar;
Kara biber, pul biberi;
Bir tutam şeker;
Tuz ;
Zeytinyağı.

Hazırlanışı:



*Kabak çiçeklerini içini ayıklayıp yıkayın,  suların süzülmesi için bekletin.

*İnce doğranmış soğanı zeytinyağında sote edin, sonra pirinci  ve kuru baharatları ekleyin. Bir iki kere çevirip yarım bardak su katın, 4-5 dakika kısık ateşte biraz pişirin.

*Pirinçli harcın suyunu çektirdikten sonra ocaktan alın, ince kıyılmış yeşillikleri ekleyin.

*Biraz ılımış harç ile kabak çiçeklerini zedelemeden doldurun.

*Kabak çiçek dolmaları pişerken patlamamaları için çok fazla tıkıştırmayın.

*Dolmaların üzerine tabak yerleştirin, sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin.

Afiyet olsun.