13 Haziran 2018 Çarşamba

Kayısılı tart



Malzemeler:

Tart hamuru için:
1 adet yumurta;
1 su bardağı tere yağı;
Yarım su bardağı pudra şekeri;
1 su bardağı ince öğütülmüş badem;
2 tepeleme çorba kaşığı Hindistan cevizi;
2 su bardağı un;
Bir tutam tuz.

Krema için:
1 su bardağı + 2 çorba kaşığı Maskarpone peyniri;
1 su bardağı + 2 çorba kaşığı süzme yoğurt;
2 çorba kaşığı pudra şekeri;
1 adet vanilya.

Süslemek için kayısı ve kayısı reçeli.

Hazırlanışı:



*1 adet yumurta ve yarım su bardağı pudra şeker  ve bir tutam tuzu çırpın,  soğuk tere yağı küplerini ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

*Sonra badem unu, Hindistan cevizi ve unu ekleyin.

*Çok yumuşak ele yapışan hamuru fırın kabına yerleştirin.

*Hamuru eşit şekilde yaydırın ve önceden ısıtılmış  180 C fırında pişirin.




*Tart soğuyunca kremayı hazırlayın, önce Maskarpone peyniri ve 2 çorba kaşığı pudra şekeri çırpın.

*Sonra süzme yoğurdu ve vanilyayı ekleyin.

*Kremayı buzdolabında soğutun ve tartın üzerine sıkın.

*5-6 dakika tartı tekrar buzdolabında bekletin ve üzerine kayısıları dizin.

*Meyvelerin üzerine kayısı reçeli sürün. Elinizde kayısı reçeli yoksa  5-6 adet kayısıya  3-4 kaşık şeker ve yarım bardak su ekleyip kaynatın.

Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder