6 Şubat 2015 Cuma

Vanilya kremalı meyveli turta


Malzemeler:

Hamur için:
1 su bardağı tere yağ;
5 çorba kaşığı şeker;
1 adet yumurta;
3 çorba kaşığı yoğurt;
Bir tutam tuz;
1 paket vanilya;
1 paket kabartma tozu;
Un.

Krema için:
1 adet yumurta;
Yarım litre süt;
Yarım su bardağı şeker;
2- 3 çorba kaşığı tere  yağı;
Yarım paket vanilya.

Glazür için:
1 kase  çilek;
Yarım su bardağı şeker.

Hazırlanışı:

*Önce kremayı hazırlayın.  Bunun için çırpılmış şeker ile yumurtaya unu ve vanilyayı  katın,  biraz  süt  ekleyerek  boza  kıvamına  getirin. 
 
*Kaynayan süte dökün, karıştırarak pişirin.  Krema  pişince  içine tere yağı katıp  soğumaya  bırakın.


*Turta  hamurunu yapmak  için  tere  yağı ve şekeri çırpın. Yumurta, yoğurd, tuz,  kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin.  Unu  azar azar katıp  yumuşak  hamur  elde edin.

*Minik   kaplara  küçük  ceviz büyüklüğünde  hamur parçaları koyun.  Elinizle  hamura kabın  şeklini  verin.

*Hamurun şişmemesi  için kaplara  nohut ve  ya fasulye  koyun.

*Önceden  ısıtılmış  fırında  pişirin.  Turtaları  kaplardan  çıkartıp,  içindeki  nohutları kürdan  yardımı ile temizleyin.



*Mini  turtalar  tamamen  soğuduktan  sonra  krema  ile doldurun. Taze  orman    ve  ya dilediğiniz meyveler ile  süsleyin.

*En  üstüne meyveli jölesinden gezdirin.

Jöleyi  hazırlamak için 1 kase meyveye  1,5 – 2 su bardağı su katarak kaynatın, sonra  meyveleri süzün.

Meyve şurubuna yarım su bardağı şeker katıp koyulaşıncaya kadar kaynatın.


Afiyet olsun.