6 Haziran 2015 Cumartesi

Girit kabak dolması






Malzemeler:

6-8 adet top kabak;
150gr. kıyma;
Yarım su bardağı pirinç;
3-4 adet yeşil soğan;
1 adet domates;
Bir tutam maydanoz;
1 çay kaşığı pul biberi;
1 çay kaşığı kekik;
1 çay kaşığı kara biber;
1 adet limon.
Zeytinyağı ve tuz.




Hazırlanışı:

*Kabakların üst kısımlarını kapak için kesin, içini güzelce oyun ve dibini bıçak ile delin.

*Her bir kabağın içine tuz, kara biber ve limon suyu koyup güzelce ovun.

*Tüm malzemeleri çiğ olarak karıştırın, üzerine yarım limon sıkın.

*Kabakları harç ile doldurun fazla tıkıştırmadan ve fırın kabına dizin.




*Dolmaları kapakları ile kapatın, üzerlerine zeytin yağı gezdirin.




*1 bardak sıcak su ekleyip fırının 2 raftın da pişirin.

*Kabakların üzeri kızarınca fırını yalnız altından çalıştırın.



Afiyet olsun.