26 Ocak 2017 Perşembe

Patatesli kıymalı musakka



Malzemeler:

250 -300gr. dana kıyma;
5 adet orta boy patates;
1 adet büyük boy soğan;
1 adet domates;
1 çorba kaşığı biber salçası;
Bir tutam maydanoz;
Kekik;
Kara  biber;
Pul biberi;
2-3  çorba  kaşığı  zeytin  yağı;
Tuz.

Sos için:
2 adet  yumurta;
1 kase  yoğurt;
2 çorba  kaşığı  un;
1 çorba  kaşığı  zeytin  yağı,
Tuz.

Hazırlanışı:

*Zeytin  yağında ince doğranmış soğanı soteleyin , kıymayı ekleyin.

* Kıyma rengini değiştirince  küçük küp şeklinde kesilmiş patatesleri katıp biraz  çevirin.

* Sonra biber salçası ve kıyılmış domatesi koyun.


* Musakkayı  lezzetlendirmek  için  kekik,  kara  biber, pul  biberi  katın,  2-3  dakika   çevirin.

*Bu  karışımı ısıya  dayanıklı kaba dökün ve kaşıkla  düzleştirip,  patates  küplerin  arasında  boşlukları giderin.




*Sosu  yapmak  için  2 adet yumurtayı çırpın  1 kase yoğurt, 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı zeytin yağ ve tuz ekleyin. Hazırladığınız sosu musakkanın üzerine dökün.

*Dilerseniz en üstüne kaşar rendeleyin.


*Musakkayı fırında 200 C ısıda  pişirin.



Arzu ederseniz yemeyi yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.