3 adet tavuk budu;
2 adet orta boy soğan;
2/ 3 su bardağı pirinç;
Yarım çay bardağı kuş üzümü;
Bir tutam yeni bahar;
Bir tutam kimyon;
Bir tutam pul biber;
Bir tutam tarçın;
Bir tutam kara biber;
Bir tutam dere otu;
2 çorba kaşığı çam fıstığı;
Yarım tatlı kaşığı biber salçası;
Zeytinyağı;
Limon rendesi;
Tuz.
Hazırlanışı:
*Tavuk
butları, kemiklerinden ayıklayın, derisi ve etlerin parçalanmamasına özen gösterin.
*Etleri yaprak şeklinde yaydırın, bıçak ile kalın kısımlarını
inceltin. Tuz ve limon rendesi ile ovalayıp etleri biraz dinlendirin.
*Rondoda kıyılmış soğanları yumuşayıncaya kadar sote
edin, çam fıstıkları ekleyip bir miktar
daha çevirin.
*Harcı su çekilinceye kadar pişirin.
*Ocaktan indirdikten sonra kıyılmış maydanoz ve dereotu
ekleyin.
*Tavuk etleri yaydırarak kaseye yerleştirin, ortasına harçtan koyun ve etleri bohça gibi
kapatın.
*Kaseleri ters çevirerek etleri fırın kabına yerleştirin.
*Önceden ısıtılmış 250 C fırında pişirin, 45-50 dakika.
*Arada bir yemeyin suyundan etlerin üzerinden gezdirin.
*Etlerin üzeri kafi derecede kızarınca, yanmamaları için,
yalnız etleri kapatacak şeklinde folyo
ile kapatın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder