18 Şubat 2017 Cumartesi

Topkapı piliç



Malzemeler:
3 adet tavuk budu;
2 adet orta boy soğan;
2/ 3 su bardağı pirinç;
Yarım çay bardağı kuş üzümü;
Bir tutam yeni bahar;
Bir tutam kimyon;
Bir tutam pul biber;
Bir tutam tarçın;
Bir tutam kara biber;
Bir tutam dere otu;
2 çorba kaşığı çam fıstığı;
Yarım tatlı kaşığı biber salçası;
Zeytinyağı;
Limon rendesi;
Tuz.

Hazırlanışı:
*Tavuk butları, kemiklerinden ayıklayın, derisi ve etlerin  parçalanmamasına özen gösterin.

*Etleri yaprak şeklinde yaydırın, bıçak ile kalın kısımlarını inceltin. Tuz ve limon rendesi ile ovalayıp etleri biraz dinlendirin.

*Rondoda kıyılmış soğanları yumuşayıncaya kadar sote edin,  çam fıstıkları ekleyip bir miktar daha çevirin.

*Pirinci, baharatları ve 1 bardak su ekleyin.



*Harcı su çekilinceye kadar pişirin.

*Ocaktan indirdikten sonra kıyılmış maydanoz ve dereotu ekleyin.

*Tavuk etleri yaydırarak kaseye yerleştirin,  ortasına harçtan koyun ve etleri bohça gibi kapatın.



*Kaseleri ters çevirerek etleri fırın kabına yerleştirin.

*Etlerin üzerine  yarım su bardağı sulandırılmış biber salçası dökün.




*Önceden ısıtılmış 250 C fırında pişirin, 45-50 dakika.

*Arada bir yemeyin suyundan etlerin üzerinden gezdirin.

*Etlerin üzeri kafi derecede kızarınca, yanmamaları için, yalnız etleri kapatacak şeklinde  folyo ile kapatın.

Afiyet olsun.