19 Haziran 2015 Cuma

Yelpaze patlıcan kebabı


Malzemeler:

4 adet patlıcan;
300 gr. kıyma;
1 adet büyük boy soğan;
3-4 diş sarımsak;
3 adet domates;
Bir tutam maydanoz;
Kara biber;
Kimyon;
Pul biberi;
Zeytinyağı;
Tuz.

Hazırlanışı:



*Patlıcanları sap kısımlarına 1-2 cm kala boylaması ile dilimleyip, tuzlu suda bekletin.

*Kıymayı tuz, kara biber, kimyon ve pul biberi ile yoğurun.

*Rendelenmiş domateslerin çiğlik kokusu gidene kadar 1-2 çorba kaşığı zeytinyağında çevirin, kara biber, tuz ve iri doğranmış 3-4 diş sarımsak ile lezzetlendirin.  Ocaktan indirdikten sonra ince kıyılmış maydanoz ekleyin.

*Fırın kabın dibine iri halka şeklinde kesilmiş soğanı serpiştirin. Üzerine  havlu kağıdı ile kurutulmuş patlıcanları yaydırın.



*Bir miktar patlıcanları fırında pişirdikten sonra, kıymayı patlıcan dilimlerin arasına  yerleştirin.




*Patlıcan kebabın üzerine domates sosunu gezdirin ve  25 – 30 dakika daha fırında pişirin.

Afiyet olsun.