5 Şubat 2017 Pazar

Zeytinyağlı pırasa



Malzemeler:

2 adet pırasa;
1 adet soğan
1 adet havuç;
Yarım su bardağı  pirinç ve ya bulgur;
Tuz;
Bir tutam şeker;
Kara biber;
Limon,
Zeytin yağı.

Hazırlanışı:

*Pırasaları halka,  havuçları kibrit çöpü şeklinde kesin.



*İnce doğranmış  soğanları  soteleyin,  biraz  yumuşayınca pırasa ve  havuçları da ekleyin.

 *Biraz  çevirdikten sonra pirinci ve ya  bulguru katın.

*Tuz, şeker ve kara biber ile lezzetlen dirin,  2 bardak su katıp yemeyi kısık ateşte pişirin.

*Pirinçlerin  çok fazla pişip dağılmamasına dikkat edin.

*Yemek hazır olunca üzerine limon sıkıp biraz dinlendirin.

Afiyet olsun.