Malzemeler:
3 adet yumurta;
2/ 3 su bardağı tereyağı;
1,5 su bardağı un;
3/ 4 su bardağı şeker;
2-3 çorba kaşığı esmer şeker;
2/ 3 su bardağı süt;
1 adet vanilya;
1 adet kabartma tozu;
1 paket Petibör bisküvi ,
2 adet muz;
1 adet şeftali;
1 su bardağı Frenk üzümü ve ya frambuaz.
Hazırlanışı:
*Tereyağın yarısını ve
2/ 3 su bardağı şekeri güzelce
çırpın.
*Teker teker yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.
*Sonra süt, vanilya ve kabartma tozunu katın.
*En sonunda elenmiş unu ekleyip kaşık ile yedirin.
*Kalan tereyağını eritin ve folyo ile kaplanmış kek kabın
dibine yaydırın.
*Sonra esmer şeker
serpiştirin ve dilimlenmiş meyveleri
dizin.
*Meyvelerin üzerine ufalanmış bisküvileri yaydırın, sonra kek
hamurunu dökün.
*Önceden ısıtılmış fırında 180C 40-45 dakika pişirin.
*Keki biraz soğuttuktan sonra ters çevirerek servis tabağına
koyun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder