26 Ekim 2015 Pazartesi

Muz şeftali ve frenk üzümlü kek


Malzemeler:
3 adet yumurta;
2/ 3 su bardağı tereyağı;
1,5 su bardağı un;
3/ 4 su bardağı şeker;
2-3 çorba kaşığı esmer şeker;
2/ 3 su bardağı süt;
1 adet vanilya;
1 adet kabartma tozu;
1 paket Petibör bisküvi ,
2 adet muz;
1 adet şeftali;
1 su bardağı Frenk üzümü ve ya frambuaz.


Hazırlanışı:

*Tereyağın yarısını ve  2/ 3 su bardağı  şekeri güzelce çırpın.

*Teker teker yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.

*Sonra süt, vanilya ve kabartma tozunu katın.

*En sonunda elenmiş unu ekleyip kaşık ile yedirin.

*Kalan tereyağını eritin ve folyo ile kaplanmış kek kabın dibine yaydırın.



*Sonra  esmer şeker serpiştirin  ve dilimlenmiş meyveleri dizin.

*Meyvelerin üzerine ufalanmış bisküvileri yaydırın, sonra kek hamurunu dökün.

*Önceden ısıtılmış fırında 180C  40-45 dakika pişirin.

*Keki biraz soğuttuktan sonra ters çevirerek servis tabağına koyun.

Afiyet olsun.