6 Kasım 2018 Salı

Ispanaklı rulo


Malzemeler:
1 demet ıspanak;
2 adet yumurta;
Yarım su bardağı yoğurt;
Yarım su bardağı zeytinyağı;
2 su bardağı un;
1 adet kabartma tozu;
Nane;
Kırmızı pul biber;
Muskat;
1 kutu Krem peynir ve ya rendelenmiş beyaz peynir.
Jambon.

Hazırlanışı:



*Ispanakları çok ince doğrayın.

*2 adet yumurta ve yarım su bardağı zeytinyağı çırpın, yoğurdu, unu ve baharatları ekleyin.

*En sonunda ıspanakları katın ve karıştırın.

*Hazırladığınız  cıvık hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine  incecik yayın.

*180-200 C fırında pişirin.

*Hamuru  piştikten sonra soğutun, üzerine bez koyun ki kuruyup kırılmasın, sonra   streç filmi yayılmış tezgaha alın.

*Üzerine her yerini örtecek şekilde krem peynir sürün ve ya beyaz peynir rendeleyin.

*Sonra jambon dilimlerini yan yana dizin ve ruloyu sıkı bir şekilde sarın.


*Ispanaklı ruloyu streç filmi ile güzelce sarın, yanlardan sıkıştırın ve bir miktar bekletin.


*Dilimleyerek  servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder