8 Şubat 2015 Pazar

Krep



Malzemeler:

3 kişilik
2 adet yumurta;
Yarım litre süt;
Un;
Tuz.
Dolgu için:
2 adet elma;
2 adet muz;
2-3 çorba kaşığı ceviz;
1 tatlı kaşığı tereyağı;
Bir tutam tarçın.

Hazırlanışı:




*Yumurtaları  biraz tuz ile güzelce çırpın.

*Azar azar süt ve un ekleyin boza kıvamı alıncaya kadar.

*Krep tavasını ısıtın, her krep için yarım tatlı kaşığı sıvı yağı koyun.

*Krepler ince olması için tavaya yarım çaprak tan biraz fazla hamur dökün ve güzelce yayın.



*Dolguyu hazırlamak için elmaları soyup küçük küplere kesin, muzları halka şeklinde kesin.

*Tere yağında önce elma küplerini çevirin sonra cevizleri ve muzları ekleyin. Üzerine tarçın serpiştirin. Sıcak sıcak servis edin , soyunca tadı ve görüntüsü orantılı olmuyor.

Afiyet olsun.