16 Ekim 2018 Salı

Zeytinyağlı kuru kayısılı kereviz




Malzemeleri:
3 adet kereviz  sapları ve yaprakları ile;
5-6 adet yeşil soğan;
100-150 gr. kuru kayısı;
1 adet portakalın suyu;
Zeytin yağı.
Tuz.

Hazırlanışı:
*Dibi daha dar olan tencereye zeytinyağı koyun.

*İri doğranmış kereviz sapları ve yaprakları tencereye yayın, üzerine yeşil soğanları yerleştirin.

*Sonra bir sıra kereviz dilimleri dizin, onların üzerine  üçe kesilmiş kuru kayısı
serpiştirin.

*Tekrar kereviz dilimleri dizin ve kayısı serpiştirin.

*Tuz ile lezzetlen dirin.




*Yemeye  bir portakalın suyunu ve yarım bardak su ekleyin.

*Kerevizler kararmaması için  üzerine ıslatılmış yağlı kağıt serin ve cam tabak ile bastırın.

*Yemeyi ilk beş dakika hızlı, sonra kısık ateşte pişirin.

*Kereviz yemeğini soğutun,  servis tabağına  tencereyi ters çevirerek alın.



Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Bu şahane tarifler için teşekkür ederim.malzemelerin birbiryle uyumu müthiş.yeni lezzet arayanları da klasik mutfak sevenleri de mutlu edecek bir blog.tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil