23 Şubat 2015 Pazartesi

Zeytinyağlı kuru kayısılı kereviz




Malzemeleri:

3 adet kereviz  sapları ve yaprakları ile;
5-6 adet yeşil soğan;
100-150 gr. kuru kayısı;
1 adet portakalın suyu;
Zeytin yağı.
Tuz.

Hazırlanışı:

*Dibi daha dar olan tencereye zeytinyağı koyun.




*İri doğranmış kereviz sapları ve yaprakları tencereye yayın, üzerine yeşil soğanları yerleştirin.

*Sonra bir sıra kereviz dilimleri dizin, onların üzerine  üçe kesilmiş kuru kayısı
serpiştirin.

*Tekrar kereviz dilimleri dizin ve kayısı serpiştirin.

*Tuz ile lezzetlen dirin.




*Yemeye  bir portakalın suyunu ve yarım bardak su ekleyin.

*Kerevizler kararmaması için  üzerine ıslatılmış yağlı kağıt serin ve cam tabak ile bastırın.

*Yemeyi ilk beş dakika hızlı, sonra kısık ateşte pişirin.

*Kereviz yemeğini soğutun,  servis tabağına  tencereyi ters çevirerek alın.



Afiyet olsun.