26 Ocak 2016 Salı

Yer fıstığı kremalı bisküvi




Malzemeler:
1 adet yumurta;
1 su bardağı tereyağı;
Yarım su bardağı pudra şekeri;
2 su bardağı un;
1 tutam tuz;
Yarım paket kabartma tozu;
1 adet vanilya.
Krema için:
150 gr. yer fıstığı;
1 çorba kaşığı pudra şekeri;
3-4 çorba kaşığı ılık su.




Hazırlanışı:
*1 adet yumurta, 1 su bardağı tereyağı ve yarım su bardağı pudra şekerini güzelce çırpın.

*Bir tutam tuz ve yarım paket kabartma tozu ekleyip yedirin.

*2 su bardağı un katıp yumuşak hamur yoğurun.

*1-2 damla sıvı yağı ile hamuru toparlayın.

*Üstünü kapatıp kremayı hazırlayıncaya kadar dinlendirin.

*Kremayı hazırlamak için fıstıkları kavurun, kabuklarını temizleyin.




*Fıstıkları ılıtıp rondoda çevirin. Doğrayıcıyı dinlendirerek çevirin taki fıstıklar koyu kıvamlı krem oluncaya kadar.




*Sonra 1 çorba kaşığı pudra şeker ve ılık su ekleyip blender ile çırpmaya devam edin. Bisküvilere sürmek üzere üstünü kapatarak (kabuk tutmaması için) bekletin.



*Hamuru iki bezeye bölün ve iki fırın kağıt arasında ince açın.

*Kalıp ile şekiller kesin. Ben pastacı ucu ile bisküvilerin  üzerine desen yaptım.



*Bisküvilerin üzerine yumurta sürüp fırını en üst rafında 180 C fırında pişirin.




*Bisküvileri soğutun .

*İki bisküvi arasına fıstık kreması koyun.




Afiyet olsun.