29 Kasım 2015 Pazar

Kıymalı kara lahana sarması




Malzemeler:
250 gr. kıyma;
2 adet orta boy soğan;
1 demet kara lahana;
1 su bardağı pirinç;
1 tatlı kaşığı biber salçası;
1 tatlı kaşığı kuru nane;
Yarım tatlı kaşığı sumak;
Yarım tatlı kaşığı pul biberi;
1 çorba kaşığı çam fıstığı;
Bir tutam maydanoz;
Kara biber;
Zeytinyağı;
Tuz.

Hazırlanışı:
*Zeytinyağında kıyılmış soğanı sote edin, sonra kıymayı ekleyin.

*Kıyma rengini değiştirince pirinci ve kalan malzemeleri ekleyin ve 2-3 dakika çevirin.



*Kara lahana yapraklarını ortasından boydan kesin ve damarlı kısmını çıkartın, sonra üzerine kaynar su dökün.



*Yaprakları süzdürün ve  kıymalı harçtan bir miktar koyarak muska şeklinde sarın, ve tencereye dizin.

*Sarmaların seviyesine kadar sıcak su ekleyin ve kısık ateşte pişirin.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder