30 Kasım 2015 Pazartesi

Kısır




Malzemeler:
1,5-2 su bardağı ince bulgur;
1 adet küçük boy soğan;
1 tepeleme tatlı kaşığı biber salçası;
1 adet küçük domates;
Yarım tatlı kaşığı kimyon;
1 çay kaşığı tatlı pul biberi;
Yarım tatlı kaşığı acı pul biberi;
Yarım tatlı kaşığı sumak;
Kara biber;
Nar ekşisi
Tuz;
Limon;
Zeytinyağı;
Yeşillikler – marul, yeşil soğan, salatalık, sivri biber, maydanoz, dere otu….



Hazırlanışı:

*İnce kıyılmış soğanı ve domatesi zeytinyağında sote edin.

*Biraz suda bekletilmiş bulguru süzüp yumuşamış soğana ekleyin .

*Çok kısık ateşte sürekli karıştırarak  yeşillikler  ve nar ekşisi hariç tüm malzemeleri ekleyin.


*Gerekirse  yarım  bardak su ekleyin ve karıştırarak  bir miktar daha pişirmeye devam edin.

*Sonra ocaktan alın, ağız tadınıza göre nar ekşisi ekleyin.

*Tencerenin  üstünü havlu kağıdı sıkıştırarak kapatın,  kısırı demlenmesi için bekletin.

*Servis etmeden önce kısırı küçük kıyılmış sebzeler ile karıştırın.

Afiyet olsun.