4 Kasım 2015 Çarşamba

Aşure




Malzemeler:
1,5 su bardağı şeker;
1 su bardağı buğday;
Yarım su bardağı fasulye;
Yarım su bardağı nohut;
Yarım su bardağı kuru üzüm;
1 kahve fincanı kuş üzümü;
Yarım su bardağı ceviz;
Yarım su bardağı fındık;
1 su bardağı kuru kayısı;
8-10 adet kuru incir;
Portakal rendesi;
Nar taneleri.

Hazırlanışı:
*Nohudu ve fasulyeyi ayrı kaplarda haşlayın.

*Ayrı kapta buğdayı haşlayın.

*Buğdayın pişmeye yakın zamanda şekeri ekleyin ve su ilave edin.

*Buğday pişince kuru ve kuş üzümü portakal rendesi ekleyin.

*Sonra suyu süzülmüş ve kabukları soyulmuş fasulye ve nohudu ekleyin katın, taneler parçalanmaması için yavaşça karıştırın.

*Kafi miktarda aşurenin suyu çekilince ocaktan alın.

*İncirlerin ve kayısıların yarısın küçük parçalara doğrayın ve tencereye ekleyin.

*Aşureyi kaselere aktarın ve soğumasını bekleyin.

*İri parçalara kırılmış cevizler ve fındıkları aşure kaselere serpiştirin.

*Kalan kuru kayısı ve incirleri şerit şeklinde kesin ve dilediğiniz şeklinde aşureleri süsleyin.

*Son olarak nar taneleri serpiştirin.

Afiyet olsun.