6 Kasım 2015 Cuma

Armutlu tart





Malzemeler:
1 adet yumurta sarısı;
1 su bardağı tereyağı;
2 çorba kaşığı şeker;
1+ 2/3 su bardağı un;
1 tutam tuz;
2-3 çorba kaşığı soğuk su;
Fındık ezmesi;
3-4 adet armut;
1 çay kaşığı tarçın;
1 çay kaşığı karanfil;
Konyak.



Hazırlanışı:
*1 adet yumurta sarısı, 1 su bardağı tere yağı ve 2 çorba kaşığı şekeri pürüzsüz olana kadar çırpın.

*Unu ekleyip hamuru yoğurun.

*Soğuk su ekleyip hamuru toparlayın, buzdolabında biraz dinlendirin.

*Armutların kabuklarını soyup çekirdek kısımlarını oyun.


*Armutların iç kısımlarına çatal ile delikler yapın ve tarçın, karanfil ve biraz konyak serpiştirin.
*Armutların oyuk kısımlarını fındık ezmesi ile doldurun.

*Hamuru iki fırın kağıdı arasında açın, üzerine aralıklarla armutları yerleştirin.

*Hamuru armutların etrafında 1 cm genişliğinde  bırakarak kesin.

*Fazla hamuru toplayıp tekrar açın ve küçük yaprak şekiller kesin.

*Armutlu tartları ve bisküvileri  önceden ısıtılmış 180C fırında pişirin.

Afiyet olsun.