11 Kasım 2015 Çarşamba

Armutlu zençefilli pay


Malzemeler:
2 adet yumurta;
2/ 3 su bardağı şeker;
Yarım su bardağı tere yağı;
3- 4 çorba kaşığı krema ve ya Mascarpone peyniri;
1 su bardağı un;
3 çorba kaşığı yoğurt;
3 adet armut;
1 çay kaşığı tarçın;
1 çorba kaşığı zencefil suyu;
1 çay kaşığı öğütülmüş karanfil;
Ceviz.

Hazırlanışı:



*Şekerin  yarısını  2 çorba kaşığı su ekleyin ve hiç karıştırmadan karamelize edin. Sonra 3-4 çorba kaşığı krema ekleyin.

*Karamel sosunu folyo ile kaplı kek kabına yaydırın.

*Tereyağını kalan şekeri ve yumurtaları homojen kıvam alıncaya kadar çırpın.

*Yoğurdu, baharatları ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.




*En sonunda elenmiş unu katın ve kaşık ile yedirin.

*Armutları kabuklarını soyup dilimleyin. Çekirdek kısımlarını temizleyin.

*Armut dilimlerini kek kabın dibine dizin. Cevizleri bütün olarak armutların etrafına serpiştirin.

*Sonra hamuru meyvelerin üzerine dökün.

*Önceden ısıtılmış 180C fırında pişirin.

*Pay pişince biraz ılımasını bekleyin ve ters çevirerek  servis tabağına  yerleştirin.

Afiyet olsun.